Huwelijksreis

Dineren aan het strand

Dineren aan het strand

Huwelijksreis.

In het westen snapt iedereen wat ik met huwelijksreis bedoel. Hier zijn we erachter gekomen dat dit concept niet in de hele wereld een traditie is. Maar ja, onze reis is ook niet echt de standaard huwelijksreis.
Ik ben me ervan bewust dat reizen een luxe is en dat niet iedereen deze keuze heeft. De laatste tijd denk ik vaak na over bepaalde vragen. Is een huwelijksreis wel echt nodig? Waarom gaan we eigenlijk op huwelijksreis? Is het om van elkaar te genieten? Om lekker een paar weken te ontstressen van de bruiloftstress?
Al deze dingen hebben we gedaan, maar waar ik het meest van genoten heb, is het samen dromen over de toekomst.

In dit leven hebben we zoveel keuzes die we kunnen maken. Elke dag weer. Ik heb geleerd dat je in je kracht moet kiezen hoe je wilt reageren als je zwak bent. In de alledaagse haast is het soms moeilijk om samen een fundament te bouwen waarop je keuzes samen kan maken. Nu geloven wij allebei in Jezus, en willen we Hem in alles volgen. Dat betekent dat we onze keuzes met Hem willen maken! Ik zie het als een zegen dat we tijdens onze reis aan dat fundament mogen werken! Door samen uit de Bijbel te lezen en daarover te praten. Door onze ogen te openen voor de parels in andere culturen. Door elkaar pittige vragen te stellen en elkaar daardoor beter leren kennen. Maar vooral door samen te bidden en God uit te nodigen om samen met ons te wandelen.

Street art in Penang

Street art in Penang

Een verhaal.

Penang, Maleisië. We begonnen onze eerste dag in Penang met een gratis plattegrond waarmee we langs alle hotspots van Penang zouden gaan. Penang is een stad met veel geschiedenis, architectuur en streetart.

We liepen met onze plattegrond van de ene naar de andere hotspot en waren hierin niet alleen. Elke toerist had blijkbaar dezelfde kaart gekregen. We besloten dus snel de plattegrond in te ruilen voor een fiets, om gewoon maar rond te fietsen en ons te laten verrassen.

Op de Tandem door Penang

Op de Tandem door Penang

 

Na een heerlijk rondje zag ik in mijn ooghoek een tweedehands boekenwinkel. Er kwam meteen een vrolijke man uit lopen die ons begroette. Hij vertelde ons de reden van dit kleine krakkemikkige winkeltje. Hij vertelde o.a. dat de volledige verkoopopbrengst naar daklozen ging. In een aangrenzend gebouw, tussen een kerk en de winkel in, was er elke doordeweekse dag gelegenheid voor thee met een flinke koek, een warme maaltijd, ontmoeting met elkaar en relax tijd voor de tv. De boeken werden allemaal gedoneerd en door middel van vrijwilligers kregen +/- 70 daklozen een maaltijd. Hij liet ons rondsnuffelen terwijl hij een net binnengebrachte auto met tweedehands spullen uitlaadde. Ik liep naar Anna en zei: ‘terwijl hij net zijn verhaal deed krijg ik het gevoel dat we ons geld mogen weggeven’. Anna stemde ermee in. Toen we het hem vertelde kreeg hij kippenvel en een nog grotere smile. Hij liet ons gelijk zien waar de daklozen te eten kregen en voor we het wisten werd ons gevraagd of we dezelfde middag nog mee wilden helpen. Natuurlijk!

Lighthouse Penang

Hier helpt Anna bij het opscheppen.

Het was zo’n mooie ervaring, veel mooier nog dan al de hotspots die op de plattegrond stonden.
Ik heb geleerd dat God je mee wil nemen op deze kleine avontuurtjes. Dat God je dan laat zien wat Hij al aan het doen is in bv. Penang. En dat in dit kleine verhaal zoveel levenslessen zitten die je mee kunt nemen en gebruiken in de rest van je leven.

 

Wij willen leven voor dit soort avontuurtjes. Om de radicale liefde van God uit te delen aan de mensen om ons heen. Om niet alleen te kijken naar de hotspots, maar om de ogen te openen voor de noden om je heen!

 

Wij genieten enorm van deze kans om een prachtig fundament op te bouwen met elkaar en met God. Om vanuit dit fundament keuzes te maken die ons leven kleur geven.

Hier nog wat fotos, veel liefde

Nathan & Anna Judica

Lighthouse Penang

Genieten!

Street art in Penang

Street art in Penang

Onze badkamer in Koh Lipe, gelukkig was het uitzicht beter

Onze badkamer in Koh Lipe, gelukkig was het uitzicht beter

Dit was dus ons uitzicht!

Dit was dus ons uitzicht!

Ons bamboe hutje bevond zich bij de blauwe stip.. En ja het water was echt zo blauw :P

Ons bamboe hutje bevond zich bij de blauwe stip.. En ja het water was echt zo blauw 😛

5 thoughts on “Huwelijksreis

  1. Mooi dat jullie je ook door God laten gebruiken en nog mooier dat Hij zo duidelijk de weg wijst waar je Hem kunt ontmoeten. Wees maar gewoon dankbaar dat je dit kan en mag doen met z’n tweeën.

  2. Klinkt als een geweldige ervaring. Maleisië staat bij mij hoog bovenaan mijn lijstje. Lijkt me heerlijke afwisseling: overdag het goede werk doen, en dan ’s avonds romantisch dineren aan het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.