Het eerste maandje is voorbij..

Hello everyone,

Het werd weer eens tijd voor een update. Vandaag wil ik je meenemen op een reis, door mij nieuwe leventje in Amsterdam!  De eerste weken waarin echt gaaf, een totaal nieuwe ervaring. Je ontmoet zoveel mensen van verschillende achtergronden, culturen en kerken. En ik heb hier echt van genoten, en super veel van geleerd. Het is zo makkelijk om in je eigen denkbeeldige “hokje” te blijven, en om te denken ; zoals ik het geleerd heb.. zo moet het ook. Maar er zijn eigenlijk zoveel verschillende culturen en hokjes, en dus ook verschillende manieren waarop je God kan aanbidden, de Bijbel kan lezen, en bv hoe je jou verjaardag moet vieren. In sommige culturen is dat gewoon anders. Ik kwam er echt achter dat hoe ik met geloven, en God omga deels te maken heeft met mij opvoeding. En dat God zoveel groter is.
Hieronder een foto van mij team, Jared komt uit Eritrea, Christina uit Korea, Will uit Amerika, Gahyun uit Korea en Tirza uit België.

Nathan Uitterdijk

 

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik met dit team de Juli DTS zou begeleiden, het zou een Koreaans/Engelse school zijn. Het probleem was dat we alleen aanmeldingen kregen uit Korea, en alleen maar dames. Om deze reden is de school niet doorgegaan. Dit natuurlijk ontzettend jammer (vooral voor Will, want die heeft er als school leider ongelovelijk veel tijd in zitten). Maar ook voor ons.

Nu er geen DTS zou plaatsvinden moesten we over op plan B. Gelukkig is er altijd genoeg werk binnen JmeO. Wij moesten alleen bepalen wat wij wouden. Komende zomer komen er ontzettend veel teams naar Amsterdam. Onder andere een DTS outreach(zendings reis) uit Lausanne. Een een groep tieners uit Korea. Deze teams moeten gehost worden. Wat betekend;

 • Een warm welkom
 • Slaap plek die geregeld moet worden
 • 3 maaltijden per dag
 • Outreach in de stad voorbereiden
 • Het prachtige Holland showen!
 • Enz enz..

In totaal komen er ongeveer 80 mensen, die 4 weken verblijven. Dat betekent dus 3 maaltijden per dag voor 80 personen. 80 bedden die opgemaakt moeten worden, kamers die schoongemaakt moeten worden. En 80 mensen die gedurende 4 weken  “vermaakt” moeten worden.
A lot of work!

Dit was misschien niet waarvoor ik me heb aangemeld bij JmeO, maar ik geniet er echt van. Het is een ook een rustige manier om de mensen binnen JmeO te leren kennen. En zo komen mij koks ervaringen ook van pas.
Jullie hadden het natuurlijk al verwacht, maar ik ga de komende weken in keuken werken. De afgelopen dagen ben ik al door Amsterdam gefietst om wat dealtjes en kortingen te regelen. Ik heb oa een TOP deal voor kip en vlees, krijg het overgebleven brood van een bakker. En ook nog 40% korting bij een groente boer. Dit is natuurlijk ontzetten gaaf, en op deze manier houden de teams meer geld over voor andere dingen!

Ook waren de afgelopen weken druk, onder andere door het

Uitzicht vanuit de Poort (de basis van JmeO) in Amsterdam

verhuizen, nieuwe mensen en omgeving leren kennen. Het slapen met een constante beat van een cafe tegenover mij. En de drukke weekenden. Maar bovenal ben ik trots waar ik sta, geniet ik van het leven, en ben ik benieuwd naar wat ik de komende maanden zal leren.

 

 

 

Ik hoop dat ik jullie op deze manier weer  een glimps van mij leventje heb kunnen showen. Voor vragen kan je altijd mailen. En als je een keer een overnachting in hartje Amsterdam wil hebben, in het gebouw waar in woon, hebben we een gastenverblijf.

Op de JmeO boot, op de Amsterdamse grachten!

God zegen,
Nathan Uitterdijk!

One thought on “Het eerste maandje is voorbij..

 1. Hoi Naat

  Wat een lekker positief en enthousiast stukje !!
  ben blij dat je al zo snel je draai vind in Amsterdam…
  de groeten van ons en een dikke knuffel van janna…we missen je hier in huis maar zijn vooral dankbaar dat het goed met je gaat!!
  bless you…de nieuwveners !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.