De eerste paar dagen

สวัสดี (Sawadee Khap) (betekent hallo iedereen)

Zo ik heb er weer een paar dagen opzitten, en ik voel me thuis. Ik weet nu hoe ik de Thaise bevolking moet begroeten op een manier die niet beledigend is. Want gister kregen we wat info over de Thaise cultuur. Ik blijf me elke keer weer verbazen hoe anders wij mensen leven hier leven op dezelfde aarde. Ik heb leuk contact met de mensen hier op de basis, er zijn vele 1ste generatie Thaise gelovigen en het is super interessant om hun verhaal te horen. En om van elkaar te leren.

Vandaag vertrokken we al vroeg richting het centrum van Bangkok. Jullie dachten dat we in Nederland file hebben. Man in Bangkok is dat 24/7 🙂
Hier is een mapje waar de basis van JmeO bevind:

20121204-153042.jpg

Dit is een mapje van Bangkok. Wij verblijven bij het blauwe puntje

(Wij bevinden ons bij dat blauwe puntje)
Dus in het noorden van Bangkok! We deden er vanochtend 1,5 uur over om naar het centrum te gaan met een omgebouwde pickup truck 🙂

Toen we eindelijk in het centrum van Bangkok waren aangekomen stond er een team op ons te wachten, en met hun gingen we de straat op om met de daklozen te werken. Het was ontzettend gaaf om met een meerdere lunch pakketen op pad te gaan om de daklozen te zegenen en naar hun verhaal te luisteren. Vele van de daklozen werken in de prostitutie, en andere zijn ziek geworden en kunnen weinig anders dan langs de straat zitten, man het waren stuk voor stuk
aangrijpende verhalen.

Tijdens het rondlopen kwam de vraag in mij hoofd: wat is de rol van God in dit alles.
En toen ik het aan onze spreker van deze week vroeg zei hij: weet je het verhaal nog dat Jezus de 5000 voedde?
Ik zo van eeh ja..
En wat zei Hij toen tegen de discipelen toen hij die nood zag?
Eeh volgens mij zei Jezus toen iets van: wat hebben we?
Toen zeiden ze 5 broden en 2 vissen.
En toen? Wat deed Jezus toen?
Nou Hij brak het brood en gaf het weer terug aan hun.
Nou toen zei Steve dat vraagt God nou ook van ons. Kijken naar wat je hebt, en deel het met je naaste! We zijn geroepen om onze naaste lief te hebben! En weetje het is niet altijd even makkelijk om in de sloppenwijken te lopen, want wat moet je zeggen. En op welke manier kunnen we ze helpen? Maar toch vond ik het bemoedigend om de liefde van Jezus die ik ervaar met onze broeders en zusters te delen.
En kan dit alleen in Thailand? Nee joh, in Nederland heb je toch ook buren, die hebben misschien andere noden dan de daklozen in Thailand, maar hebben ook die agape liefde nodig!!

20121204-165050.jpg

Ons avond eten!!!

Hoe ziet de rest van de week eruit? Nou we krijgen gewoon les, en hebben we wat voorbereidingen op onze outreach die 16dec begint.

Dat was em weer vanuit Thailand!

Hoe is het in Nederland? Hoe voelt de sneeuw? Kunnen we al schaatsen 😉 En praten we al over een elf steden tocht?

Bedankt voor alle mailtjes die ik ontvangen heb en vanaf nu kunnen jullie me ook bereiken op mij Thaise nummer 0066 83645 1083
Hou er wel rekening mee dat ik 6uur later leef, dus als jullie wakker worden heb ik mij lunch al naar binnen gewerkt!
Hier heb ik gister van genoten 🙂

20121204-165353.jpg

Een zakje ijs-koffie 🙂

Groetjes & zegen
Nathan

2 thoughts on “De eerste paar dagen

  1. hoi nathan wat mooi om te lezen ! En ook herkenbaar die megadrukte in bangkok !! bizar is dat hè !
    Hee als ik het kaartje zie zit je dan niet in zuid-bangkok ? Ook geweldig dat jullie gelijk de straat op gaan om te dienen …
    heb je al genoten van de heerlijke verse ananas uit een zakje ? En zo te zien heb je een pannenkoekje gehad !! ik vindt het leuk dat ik er nu een voorstelling bij hebt waar je zit.
    Wij bereiden ons voor op pakjes avond en dan vooral Janna.. En de sneeuw is gelukkig al weer weg !Janna bidt trouw voor je “dat je niet te moeilijke dingen hoeft te doen in thailand 🙂 en wij ook !! Dat je tot zegen mag zijn..liefs mam men en janna.xxx

  2. Nathan, jullie zullen tot zegen zijn, daar mag je gewoon van uitgaan, hoe dan ook! Jullie zijn wellicht niet zo geweldig, maar jullie dienen een MACHTIG GOD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.